2017. június 27., kedd

Töltött óriás gömbcukkini...lecsós zöldborsóval...krumplival


Most hús nélküli finomságot készítettem.Kaptam egy "óriási"gömbcukkinit...rögtön elindult a 
fantáziám,meg kell tölteni valamivel...lecsós zöldborsóra gondoltam........jó ötlet volt.
Hogy komplettebb legyen egy kis petrezselymes sült krumplit is varázsoltam mellé....és ezt meg azt.Ez az étel vegáknak is tökéletes!









Hozzávalók:

  •  1db óriás gömbcukkini
  •  2 db hagyma cikkekre vágva
  • 2 db paprika karikára vágva
  • 1db paradicsom héja nélkül kockázva
  • 2 kanál paradicsompüré
  • olaj
  • só,bors chiliörlemény
  • 1 zacskó mirelit zöldborsó--450gr....megfőzve
  • 70 dg újkrumpli kockázva,főzve
  • petrezselyem
  • mozzarella sajt
  • 4 szelet füstölt sajt

A cukkinit kettévágom,hogy egyforma legyen.
Kiszedem a közepét és a mag nélküli részt kockázom. Hagymával,paprikával,paradicsommal,pürével lecsót készítek,hozzáadom a kockázott cukkini belsőt is,végül a főtt zöldborsót. Ízesítem...pikáns legyen...
Az előzőleg besózott cukkinit kitörlöm,betöltöm a lecsós cukkinit.Kivajazott jénaiba teszem öntök alá egy pohár vizet,addig főzöm,míg a cukkini puha nem lesz.
Közben a főtt krumplit szűröm,olajon egy kissé pirítom,petrezselyemmel megszórom,cukkini köré teszem. Cukkini tetejére a füstölt sajtot teszek,krumplikra  a darabolt mozzarellát,paradicsomot . Visszateszem a sütőbe,hogy a sajt ráolvadjon.
Még megszórom egy kis metélővel,kaporral.
Nagyon finom. Akár ebédre--akár vacsorára.














Jó étvágyat kívánok..MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése