2017. július 13., csütörtök

Sárgarépás zöldbab saláta

Ezt a receptet a salátakirálynő Agnesa-nél láttam. Nemcsak szép,finom is.
Mindig variálható,mindenféle finomsággal.
Roppant egyszerű,gyorsan készen van.
Sültek mellé grillezésnél nélkülözhetetlen lesz,ha elkészítitek.
   




A képen látható mennyiséghez.

Hozzávalók:

  • 40dg zöldhüvelyű bab tisztítva,kettévágva
  • 2-3 db sárgarépa krumplihámozóval ,vékony csíkokra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma csíkozva
  • só,bors,chili,oregano,metélő
  • 2-3 szelet sűlt bacon ,kis darabra vágva
  • balzsamecetkrém,olaj
A babot sós vízben kb.4-5 percet főzöm,utána hideg vízbe teszem.
A sárgarépát,fokhagymát forró olajon,csak megfuttatom.
A leszűrt babot,a répát,fokhagymát,fűszereket összekeverem.
Tetejére a szalonna darabokat,balzsamecetkrémet teszek.
Legközelebb sajttal ,aszalt paradicsommal fogom készíteni.





Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése